A Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület és konzorciumi partnere, a Mobilis Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 262,84 millió forint támogatásban részesült az EFOP-3.3.6-17 azonosítószámú pályázati felhívásra benyújtott, „Természettudományos élménypedagógiai programok fejlesztése Győrben és térségében, a GYEKE és a Mobilis együttműködésében” címet viselő projektje megvalósítására

A projekt elsődleges célja, hogy úgy valósítsa meg a kompetencia alapú oktatásra való áttérést, hogy közben az iskolákban ne történjen drasztikus és hirtelen átalakulás, inkább egyfajta fokozatos szemléletformálás. Ezért az élményközpont munkatársai szorosan együttműködnek a partneriskolák pedagógusaival. A programok összeállítása során célkitűzés volt, hogy a diákok minél szélesebb körére terjedjen ki és a természettudományos témák iránt érdeklődést mutató diákok fejlesztése és tehetséggondozása mellett a hátránnyal küzdő diákok felzárkóztatásának is keretet biztosítson.

A projekt megvalósításának időszaka: 2017. szeptember 1 – 2022. június 30.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A projekt megvalósításra a konzorcium összesen 262.844.677 Ft támogatásban részesült.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg.

További információ kérhető: Rámháp Szabolcs, elnök (ramhap@sze.hu)