Sajtóközlemény
„Egészségfejlesztési szemléletformálás a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesületnél”

Azonosító: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1343

A Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület 10 millió forint támogatást nyert az Európai Uniótól az „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok – lokális színterek” című pályázat megvalósítására (TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1343). Célja, hogy az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a hallgatók és a lakosság körében.

A pályázat célja az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjedésének ösztönzése, a győri Széchenyi István Egyetem színterein megvalósuló közösségi programok elterjesztése, az életminőség javítása a pályázatban megvalósuló 11 tevékenységen belül.  

A program keretein belül az alábbi 11 tevékenység valósult meg, amelyek aktívan szolgálták a projekt célcsoportjának egészségfejlesztési szemléletformálását. A program részeként elkészült egy egészségügyi állapotfelmérés, erre alapozva pedig az egyesület egészségterve is. stresszkezelés témájú csoportfoglalkozások, dohányzási témájú klubfoglalkozások, egy interaktív kiállítás, egy érdekes előadásokkal tarkított egészségnap, egy életmódtábor,  egy túra, egy három fordulós evezős bajnokság, elsősegélynyújtásról szóló előadás és számos sportfoglalkozás valósult meg.

A programok mellett a pályázat keretében olyan gépeket és tárgyi eszközöket vásároltunk, mely segítette a projekt megvalósítását és a jövőbeli egészségre nevelés hatékony eszköze lehet. A projekt célcsoportja a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület tagjai, önkéntesei és a Széchenyi István Egyetem valamennyi hallgatója.

A projekt 8 hónap alatt valósult meg 2013. október 1 és  2014. május 31. között.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás. A projekt 100%-os támogatottságú, a megvalósításhoz igényelt összeg 10.000.000,-Ft.

A projekt az Európai Unió  támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A sajtóközlemény letöltése DOC formátumban

tmop-6.1.2