Sajtóközlemény projektzárásról

2019.04.29.

A Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület és konzorciumi partnere, a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 35,34 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az EFOP-1.2.1-15 azonosítószámú pályázati felhívásra benyújtott, „Családi kohézió erősítését szolgáló programok megvalósítása a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület és konzorciumi partnere által” címet viselő projektje megvalósítására. A fejlesztés célja a család társadalmi szerepének megerősítése és a társadalmi összetartozás erősítése.

A Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület és a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium alapvető célja a gyermek- és ifjúságvédelem, a fiatalok segítése, mely célok elérésében megkérdőjelezhetetlen szereppel bír a családok támogatása.

A családok egységének védelme fontos és összetett feladat manapság, hiszen egyre többet lehet hallani a családokban előforduló problémákról, azok széthullásáról. A GYEKE és konzorciumi partnere célul tűzték ki, hogy megerősítik a család társadalmi szerepét, a családi kohéziót növelik, olyan komplex szolgáltatások nyújtásával, amelyek elsősorban a megelőzésre irányulnak. A prevenció hatékonyabb, hosszú távon eredményesebb, mint a krízishelyzet oldása, a konkrét problémakezelés.

Ezekre adott lehetőséget a pályázat, mely zökkenőmentesen ér véget a napokban. A rendezvények nagy létszámú érdeklődésnek örvendtek, és a konferenciákon, tanácsadásokon is szép számmal vettek részt a célcsoport tagjai.

A kialakított tevékenységek magukba foglalták a családi, szülői, egészségfejlesztési szolgáltatásokat, és az elhelyezkedést segítő személyre szabott tréningeket. Családbarát jellegű kezdeményezések és programok szervezésével, támogató és tanácsadó szolgáltatásokkal kívántuk a helyi közösségek tagjai közötti összefogást megerősíteni, a harmonikus családi élet, valamint a gyermekvállalás és a gyermeknevelés fontosságát tudatosítani az ifjúság körében.

A projekt megvalósításának időszaka: 2017. május 1. – 2019. április 30.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A projekt megvalósításra a konzorcium összesen 35.340.205,- Ft támogatásban részesült.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

További információ kérhető:

Rámháp Szabolcs, elnök